Na een zeer regenachtige week is het op Eerste Kerstdag lauwwarm, zo’n 12 graden maar droog. Geen Witte Kerst 2023 dus. Het is een doe-hetzelf-diner-dag. ‘S morgens vroeg de slowcooker gevuld voor de Beef Ragu Pappardelle. In de middag de Gieser Wildeman peren geschild en voor drie uur in de pan. Daarna hebben VL en zoon de Appel Cobbler in elkaar gezet.
Onze stoofperen, Gieser Wildeman, komen van deze teler in Hem
De appel cobbler kan warm, lauwwarm of koud gegeten worden. Met een toefje slagroom en een bolletje vanille-ijs.
Ingrediënten: Voor de vulling:
6 middelgrote appels; 25 g bruine basterdsuiker; 25 g kristalsuiker; 2 tl kaneel; 2 tl vanille-extract; snufje nootmuskaat; 2 el tapiocameel;
2 el citroensap.
Voor het deeg:
125 g kristalbloem; 100 g suiker; 10 g bakpoeder; 85 g boter; 180 g melk; 1 tl vanille-extract
Schil de appels en ontdoe deze van het klokhuis met een appelboor. Snijdt de appels in dunne schijven. Besprenkel de gesneden appel met wat citroensap tegen het bruin worden.
Meng de appelschijfjes met de bruine basterdsuiker, kristalsuiker, kaneel, vanille-extract, snufje nootmuskaat en de tapiocameel.
Het deeg:
Smelt de boter. Mix alle ingrediënten voor het deeg zo kort mogelijk tot een glad mengsel. Doe het appelmengsel in de overschaal en stort het deeg er overheen. Bak het geheel in ongeveer 45 minuten op 180 graden midden in de oven. Als de vulling op enkele plaatsen door het deeg heen borrelt is de cobbler klaar.
Heb je het recept gemaakt of heb je een vraag? Laat het in de reacties weten!