Gingerbread Cake

4
(2)

Zo ongeveer twee weken voor de Kerst gaat ‘Kind 1’ een dessert voor het Kerstdiner bedenken. Vaak is het een Amerikaans recept. Dat wordt omgerekend en ingrediënten opgezocht. Dit keer wordt het Gingerbread Cake

Niet altijd zijn de ingrediënten zoals zij in de Amerikaanse recepten staan te koop in Nederland. Om zoveel mogelijk het Amerikaanse recept en smaak te benaderen, ontstaat er een zoektocht. Niet zelden ontdekt Kind 1 toch een webshop die het gewenste ingrediënt verkoopt.

We zijn zo rond Kerst en Nieuwjaar standaard met vakantie, in een ‘huisje in de bossen’. In de praktijk is het een ruime bungalow en…inderdaad in de bossen. Het is dan ook noodzaak om alle ingrediënten thuis in te kopen en het benodigde gerei mee te nemen. Iets vergeten betekent dat het project kan mislukken.

Wat wetenswaardigheden over Gingerbread Cake

De maten en gewichten zijn omgerekend vanuit Amerikaanse recepten. Een weeglepel gebruiken is erg handig.

Ingrediënten: 113.5 gr ongezouten boter (kamertemperatuur), 125 ml water, 118 gr brown sugar*, 168.5 gr melasse**, 1 groot ei, 187.5 gr tarwebloem***, 5.6 gr gemberpoeder, 3.2 gr Cylon kaneelpoeder, 5 gr zeezout, 2.4 gr bakpoeder, 2.4 gr baking soda, 5 gr vanille extract, 1 gr kruidnagelpoeder

**Gebruik deze melasse voor de juiste smaak van de cake.
***gebruik all purposebloem of tarwebloem. Gebruik je patentbloem dan wordt de cake droog en kruimelig.

Tijd om de ingrediënten te mengen in de juiste volgorde. Eerst wordt de brown sugar* in elkaar gezet; hiervoor wordt 106 gr fijne kristalsuiker en 12 gr melasse goed gemengd.

De oven kan al vast voorverwarmd worden op 180 graden. Het water wordt gekookt en in een kom met de boter gegoten. Na een paar minuten worden de boter en het water gemengd tot één geheel.

Meng dan de brown sugar*, melasse en het ei erdoor. Voeg alle resterende droge ingrediënten toe en meng tot een soepel deeg. Het deeg wordt verdeeld in de bakvorm tot een platte ‘koek’. Kind 1 gebruikte een bakvorm van 20×20 cm.

De bakvorm wordt in het midden van de oven geplaatst voor 25 tot 35 minuten. Nadat de tijd verstreken is is de cake klaar en kan afkoelen. De Gingerbread cake kan warm, lauwwarm of afgekoeld gegeten worden. Wij genieten van de cake met wat toefjes slagroom.

Eerder maakte hij Apple Cobler en een perfecte cheesecake

Ben je enthousiast over Gingerbread en je bent van plan om dit vaker te maken? Dan is een kruidenmix handig. Om deze zelf te maken gebruik ik de gemalen ingrediënten: (wordt nog verder beschreven)

Doe de ingrediënten in een kom en meng de poeders goed door elkaar. Hoe langer hoe beter gemengd. Dan gaat het mengsel in een schoon glazen potje. Een sticker met de datum van productie is altijd handig.

Hoe waardeert u dit bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4 / 5. Stemtelling: 2

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics