Paddenstoelensoep

Ingrediënten; 2 uien, 2 bolletjes soloknoflook, 450 gram gemengde paddenstoelen, 2 el mascarpone, 1 liter bouillon, paar takjes tijm, roomboter

Voorbereiding; Schil de uien en knoflook en snipper deze. Boen de paddenstoelen schoon en snijd deze in niet te kleine stukjes. Ontdoe de tijm van het steeltje door de blaadjes er van af te ritsen. Maak in een pan iets meer dan een liter bouillon. Wij gebruiken de bouillonpoeder van **. Eén tl op een liter water.

De soep maken; In de soeppan een flinke klont boter smelten en heet laten worden. Eenmaal voldoende heet kunnen de uien en knoflook glazig gebakken worden. Bij voorkeur op een laag vuur. Eenmaal glazig kan het vuur iets hoger en de paddenstoelen in de pan even mee bakken. Eenmaal gebakken, neem ongeveer 1/3 paddenstoelen uit de pan en bewaar deze.

Voeg nu de warme bouillon en twee eetlepels mascarpone bij de paddenstoelen en roer dit goed door elkaar. Breng de soep aan de kook en laat deze zo om en nabij 40 minuten zachtjes pruttelen. De pan kan van het vuur en de soep glad gepureerd.

De soep kan met zout en peper op smaak worden gemaakt. De gebakken paddenstoelen door de soep roeren en opdienen. Eenmaal in de soepkom of op het bord desgewenst garneren een theelepel mascarpone of wat verse tijm.

Print Friendly, PDF & Email