We eten regelmatig erwtensoep. De echte na acht uur in de slowcooker te hebben gezeten. Met varkensvlees, met bot en huid vanwege de vele stofjes die de gezondheid ondersteunen. Met die groenten waar lichaamsondersteunende mineralen, vitaminen en vezels in zitten. Erwtensoep, naast lekker ook gezond
In deze beschrijving ga ik in op de lichaamsondersteunende stofjes van de ingrediënten. Voor de ingrediëntenlijst en de beschrijving naar het recept van echte erwtensoep.
In erwtensoep wordt varkensvlees gebruik. Het vlees moet uit bot, huid en vlees bestaan. Een varkenship heeft deze drie onderdelen in zich. Vaak is een varkenship wat ongemakkelijk in de pan te passen vanwege de vorm en grootte. Dan is een forse schenkel met bot en een stuk zwoerd makkelijker in de pan te passen. Ik gebruik dan 500 gr schenkel en 500 gr zwoerd.
Ik koop alleen vlees van grasgevoerde runderen welke geen medicijnen of krachtvoer krijgen. Van gezonde dieren die zonder stress zijn geslacht. Hierdoor koop ik het meest kwalitatieve vlees wat ik kan vinden. En dat vindt je weer terug in de producten en de gezondheid ondersteunende stofjes er in.
Vlees ingrediënten
Rundvlees schenkel met bot.
Zwoerd (huid van het varken)
Gerookt spek
Groenten ingrediënten
Prei
Knolselderij
Winterpeen
Bladselderij
Ui
Pastinaak
Gele spliterwten
Erwtensoep, naast lekker ook gezond.
WORDT AAN GEWERKT