Kippensoep tegen griep

Kippensoep tegen griep

Onze slowcooker heeft naast een culinaire taak ook een hulpverlenende. Zo ook dit weekend. Drie van de vier in ons gezin hebben akelige zware hoestaanvallen. Dan komt de hulpverlener in de slowcooker tot leven. Taak: maken van een medicinale kippensoep. Heftige hoestaanvallen eisen een heftige soep.

Ingrediënten zijn wat overdreven, maar noodzakelijk voor een snel herstel.

 2 stokken prei,
 1 vette kip (1,5 kg)
 2 middelgrote uien
 3 bollen soloknoflook
 1 grote zoete aardappel
 3 blaadjes laurier
 bosje peterselie
 drie rundermergpijpjes (350 gr)
 peper, zout en vermicelli naar eigen inzicht

Zo maak je de kippensoep tegen griep
Schil, snij en was wat te schillen, snijden en wassen is (grof snijden) en leg het in de slowcooker. (Een halve prei achter houden) Snij de kip in stukken en leg het op de groenten, ui, knoflook en de rest. De mergpijpjes er gezellig naast. De pan verder vullen met water.
Vanwege het spoedeisende karakter maar op ‘hoog’ gezet voor 5 uur.* Dan alle ingrediënten er uit vissen, de groenten kunnen in de kliko. De kip uit elkaar pluizen en terug in de pan, net als het merg uit de mergpijpjes. De overgebleven prei klein snijden en in de pan. Naar eigen inzicht vermicelli, peper en zout toevoegen. Nog een uurtje op ‘laag’ en klaar is de soep. Ieder een stevige kom soep en het herstellen kan beginnen.

* om alle gezonde stoffen uit de kip te halen kan je de soep 8 tot 12 uur laten trekken.

Print Friendly, PDF & Email