Wie kent het niet, Boeuf Bourguinon? De klassieker uit de Franse keuken. Soms lijkt het wel of er één versie bestaat van een recept. Boeuf Bourguinon, zo en niet anders. De praktijk is weerbarstig, dus er bestaan veel boeuf-recepten naast elkaar. Aanbevolen als ‘de lekkerste’, de ‘ultieme’ of zelfs ‘oma’s’.
Een lekkere stoofpot valt of staat met de keuze van het vlees.
Is onze versie de ‘klassieke’, de ‘lekkerste’? Wij vinden van wel, maar meningen en smaken verschillen. Desalniettemin, het recept van boeuf bourguinon zoals wij het waarderen.
Ingrediënten: 1 kilo hacheevlees, 1 winterpeen, 10 sjalotjes, 2 bolletjes soloknoflook, 200 gr spekblokjes, 3 laurierblaadjes, 20 zilveruitjes, 70 gr tomatenpuree, 1 tl gedroogde tijm, 1 el ghee, 250 ml bouillon, 500 ml stevige rode wijn, peper en zout naar smaak.
Het recept wordt nog beschreven. Dus ‘werk in uitvoering’.