Vergeten groentesoep

4.3
(3)

De vorige keer had ik een vergeten groentesoep gemaakt met twee vergeten groenten: aardperen en pastinaak. Deze soep viel erg goed in de smaak bij de toch wel heel kritische leden van ons gezin. Zo goed dat ik voor de volgende soepdag weer een vergeten groentesoep moest maken.

Verse ingrediënten voor vergeten groentensoep: aardpeer, paddestoelen, ui, koolrabi, pompoen en knoflook

En dat doe ik dan ook. Nu met vier vergeten groenten. De basis is aardpeer en pastinaak. Aangevuld met koolrabi en pompoen. Uiteraard ook knoflook, ui, paddestoelen.

Ingrediënten: 500 gr aardpeer, 200 gr koolrabi, 200 gr pastinaak, 1 kleine pompoen, 300 gr paddestoelen naar eigen keus, 1 grote ui en 2 bolletjes soloknoflook, iets meer dan een eetlepel ghee, 1 tl bouillonpoeder

Het volstaat om de aardperen goed te wassen en in stukjes te snijden. Deze hoeven niet geschild te worden, dat scheelt weer werk. De koolrabi, pompoen en pastinaak wel schillen en ook in stukjes snijden. De ui en knoflook pellen en in stukjes snijden. De paddestoelen kunnen grof gesneden worden.

In de soeppan gaat een lepel ghee en wordt op temperatuur gebracht. Dan gaan de stukjes aardpeer en pastinaak in de pan. Zo’n vier minuten op middelhoog vuur. Hierna gaan de ui en knoflook in de pan. Na vier minuten zijn de koolrabi en de pompoen aan de beurt. Ook voor vier minuten. Hierna worden de paddestoelstukjes toegevoegd. Nogmaals vier minuten bakken.

De bouillonpoeder over de inhoud van de pan strooien en heet water toevoegen. Zo’n 1,3 tot 1,5 liter, afhankelijk hoe dik je de soep wilt hebben. Ik doe 1,5 liter. Dan houden we soep over voor mijn schoonmoeder.
Zodra de soep kookt kan het gas laag voor 20 minuten. Zijn alle ingrediënten gaar gaat de pan van het vuur en wordt de soep gepureerd. Dit keer niet helemaal glad.

Hoe waardeert u dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.3 / 5. Stemtelling: 3

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.