In het kader van stoofpot ga ik over de grens met Thaise rundercurry in de slowcooker.
Ingrediënten: 1 kilo hacheevlees, 1 grote ui, 2 bolletjes solo-knoflook, 70 gr rode currypasta, 2 el sesamolie, 2 el ghee, 200 gr kokosmelk, 2 stengels citroengras, 100 ml water, 1 tl groentenbouillonpoeder, 125 gr taugé, 700 gr sperciebonen, ? gr Basmatierijst
Lekker lui gebruik ik de voorgesneden hacheevlees van onze slager. Precies de goede maat en hoge kwaliteit. De knoflookbolletjes worden fijn gesnipperd. Daarna meng ik de knoflook, currypasta en de sesamolie tot een smeuïg geheel. Dit meng ik weer met het vlees. Dit mengsel gaat in een afgedekte kom voor een uur in de koelkast. Af en toe omscheppen om het goed te mengen.
Zo tegen de tijd dat het uur om is wordt de ui gesnipperd en het citroengras gekneusd. In de wok wordt de ghee op temperatuur gebracht. Het vlees en de uisnippers worden gebakken tot het vlees lichtbruin is. Dan kan alles, behalve de sperziebonen en de rijst, de slowcooker. Voor 8 uur op de stand ‘Laag’. Tot zo ver bereiding van de Thaise rundercurry in de slowcooker
Dit keer houd ik de sperziebonen apart van de inhoud van de slowcooker. De sperziebonen worden in ongeveer een uur tijd in de wok bereidt. Daarvoor gebruiken we een ui en een bolletje knoflook gesnipperd. Ook een tomaat wordt in kleine stukjes gesneden.
Een eetlepel ghee wordt in de wok heet gemaakt. Eerst gaan de ui en knoflook in de wok tot ze glazig zijn. Dan wordt de tomaatstukjes toegevoegd, gevolgd door een tl gemberpoeder. De schoongemaakte en door midden gebroken sperziebonen gaan ook in de wok op matig vuur. Regelmatig de bonen om scheppen tot zij verkleuren. Dan een halve tl bouillonpoeder met heet water toevoegen tot de bonen net onder staan. Regelmatig even kijken of er genoeg vocht in de pan is. Anders voorzichtig met heet water aanvullen.
Op het laatst kan rijst gekookt worden volgens de aanwijzingen op het pak. Zijn alle onderdelen van de maaltijd gaar, wordt de taugé toegevoegd aan de inhoud van de slowcooker.