Soms hebben we een aantal recepten op de planning waarvan we de ingrediënten weten, maar nog niet hoeveel van alles. Voor recepten waar stofvlees of gehakt in gaan, is het makkelijk. Standaard is het dan een kilo stoofvlees of gehakt. Voor de overige ingrediënten is het ontdekken tijdens het bereiden. Ook met het recept van Mexicaanse loaded fries met gehakt
Het kan dan voor komen dat bij beschrijvingen van recepten wel de ingrediënten genoemd zijn en het verhaaltje nog ontbreekt. Voor de komende planning zijn dat de blogs Gnocchi met gehakt-tomatensaus uit de oven; Zwiebelkuchen of Duitse uientaart en Griekse Wraps met kip.
Aan de slag met Mexicaanse loaded fries
Ingrediënten: 600 gr rundergehakt, 900 gr verse frites (Friethoes) 1 el ghee, 1/2 tl paprikapoeder, 1/3 tl komijnpoeder, 1/3 tl chilipoeder, 2 el tomatenpuree, 1 grote paprika, 240 gr kidneybonen, 150 gr mais, 2 pepertjes, 80 gr geraspte kaas, ijsbergsla of botersla.
Het voorbereidende werk bestaat uit het pellen en snipperen van de uien en de knoflook. Ook de paprika wordt-na gewassen te zijn- in kleine blokjes gesneden. De pepertjes worden in dunne ringetjes gesneden. Laat je de zaadlijsten en zaadjes zitten dan wordt het gerecht pittiger. Wij halen de zaadjes en zaadlijsten er uit voordat we ringetjes snijden.
De oven voorverwarmen op 190 graden. Een ovenschaal bekleden met bakpapier en de frites verdelen in de overschaal. Op de verpakking staat een bereidingstijd van 20 minuten. Wij gaan voor 35 minuten. Halverwege de tijd even omscheppen voor een mooi resultaat.
Ondertussen worden de ui en knoflook glazig gebakken. Dan kan de paprika erbij en een paar minuten mee bakken. Daarna de ringetjes pepertjes in de wok en een paar minuten mee bakken. Tenslotte gaan de kruiden er bij en het geheel een minuut of vijf stoven.
Dan kan het gas uit en voegen we de mais en kidneybonen toe. De gietijzeren wok blijft lang warm. De mais en kidneybonen warmen rustig op. Klopt de planning dan zijn de frites klaar voor gebruik. De inhoud van de wok wordt met losse hand over de frites verdeeld. De geraspte kaas over het geheel strooien.
De ovenschaal gaat nog voor 10 minuten op 190 graden in de oven. De kaas is gesmolten en de Mexicaanse loaded fries met gehakt is gereed. We serveren het met de sla apart, zodat ieder kan kiezen voor óf de ijsbergsla óf botersla. Ook de zure room kan toegevoegd worden naar eigen smaak door de tafelgenoten.