Lichte erwtensoep

Ingrediënten: 1 ui, 1 bolletje soloknoflook, 1 aardappel, 1,5 l water, 1 tl groentebouillonpoeder, 400 g verse erwten, (of diepvries tuinerwtjes) zout en peper, citroensap. Optioneel 1 rookworst.

Uiteraard wordt deze soep in de slowcooker bereid. Het meest smakelijke vanwege de langzame garing. Ik schil en snipper de ui en knoflook fijn. De aardappel geschild en in blokjes. Bak deze glazig in de soeppan met een scheut rijstolie. Eenmaal glazig doe ik de verse erwten in de pan en bak deze even mee.

Het geheel gaat nu in de slowcooker, tezamen met de bouillonpoeder, de aardappel en het water. De slowcooker op Laag voor zes uren. Een paar lepels erwten uit de pan vissen ‘voor later’. Nu nog de soep pureren tot een glad geheel. De overgebleven weer terug in de pan. (Optioneel: De verwarmde rookworst in plakjes gesneden in de pan dien en nog wat doorwarmen) Naar smaak zout, peper en citroensap toevoegen en even flink doorroeren. Tijd om de soep op te dienen!

Print Friendly, PDF & Email