Zwiebelkuchen of Duitse uientaart

0
(0)

Zwiebelkuchen of Duitse uientaart

Ingrediënten: 1 pakje bladerdeeg (volle smaak), 400 gr witte ui, 400 gr rode ui, 1 bosje lente-ui, 4 sjalotten, 4 bollen soloknoflook, 1 el ghee, 1 tl paprikapoeder, wat citroensap, snufje nootmuskaat, 200 ml zure room, 200 ml slagroom, 2 eieren, 1 tl gedroogde tijm, zout en peper naar smaak.

Aan de slag

Uit het pakje bladerdeeg haal ik zes plakjes om te ontdooien. Voor de uien gebruik ik straks de slowcooker. Ik zorg er voor dat alle ingrediënten afgewogen klaar gezet en onder handbereik zijn. Dat scheelt onrustig gezoek tijdens het bereiden.

De uien en sjalotten pellen en in dunne ringen snijden. De knoflookbolletjes eveneens pellen en grof snipperen. In de slowcooker gaat eerst en eetlepel ghee. Dan gaan de uien en knoflook in de pan. Ook de paprikapoeder, citroensap en nootmuskaat gaan in de pan. Deze gaat voor 5 uur op standje ‘Laag’.

Gebruik je geen slowcooker, dan gaan de uiringen, knoflook, paprikapoeder, citroensap en nootmuskaat in de pan om op middenvuur te bakken. Is het geheel glazig, dan kan het vuur op laag voor ongeveer 1 uur.

Nu de uien/knoflookmengsel rustig gaart kan je beginnen met de lenteui in dunne ringetjes te snijden. De ringetjes kunnen in een bakje wachten op hun beurt.

Ik neem een ronde stenen ovenschaal, vet het in of bekleed het met bakpapier. Daarna wordt de ovenschaal bekleed deze met de plakjes bladerdeeg. Zorg daarbij wel voor een wat hoger opstaand randje van deeg. Nog even met een vork wat gaatjes prikken in het deeg voordat het ui/knoflookmengsel op het deeg wordt gestort en keurig verdeeld en glad gestreken. De deegranden worden iets over het mengsel gevouwen.

De oven kan voorverwarmt worden op 200 graden. In een flinke kom gaan de slagroom, zure room, tijm en eieren en meng deze goed. Nog wat peper en zout om op smaak te brengen. Dit mengsel deponeer ik op de ui-vulling. Weer even glad strijken zodat alles mooi verdeeld is.

Dan kan de ovenschaal voor ongeveer 40 minuten in de oven. De deegranden zullen dan mooi bruin zijn. de bosui-ringetjes over inhoud heen verdelen. Dan is de Zwiebelkuchen of Duitse uientaart klaar voor opdienen. Wij combineren het met een frisse linzensalade.

Hoe waardeert u dit bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics