Gestoofde sperziebonen

()

Regelmatig komen we bij Boer Jan op de boerderij. Het zijn warme dagen met temperaturen rond de 32 graden en vrolijk brandende zon. Jan heeft een kleine kudde koeien. Op verschillende plekken in de koeienweide heeft Jan schaduwplekken gemaakt, zodat de koeien in de schaduw kunnen liggen of staan. Wat doen die beesten? Die gaan midden in de weide op een kluitje liggen in de volle zon! Soms gaat er een of twee richting schaduw voor een tijdje. Vaak liggen de koeien echter gezellig bijeen in de zon. Kennelijk kiezen koeien wat het best bij hen past. Vandaag maken we gestoofde sperziebonen.

Ingrediënten: 700 gr sperziebonen, 1 el ghee, 1 tomaat, 1 grote ui, 1 bol soloknoflook, 1 el tomatenpuree, 2 tl gemberpoeder, 1/2 tl bouillonpoeder, zout en peper naar smaak.

Aan de slag met gestoofde sperziebonen

Zoals gebruikelijk begin ik met het voorbereidende werk. De sperziebonen afhalen; de puntjes er af knakken, de draad er uit en door midden. De ui en knoflook pellen en heel fijn hakken. De tomaat in plakken snijden en ook zo klein mogelijk hakken.

In de wok gaat de ghee om flink heet te worden. Heeft de ghee de juiste temperatuur dan gaan de ui en knoflook in de pan. Zijn deze glazig dan de tomaat toevoegen en een paar minuten mee bakken.

De volgende stap is het toevoegen van de sperziebonen, tomatenpuree en de kruiden. De sperziebonen mee bakken tot de bonen verkleuren. Dan zoveel water toevoegen dat de bonen net onder staan. Het vuur kan laag en de inhoud van de pan kan 1,5 uur pruttelen. Af en toe roeren en kijken of er voldoende vocht in de pan is. De bonen mogen niet boven het vocht uit komen.

Na 1,5 uur stoven kunnen we spreken van heerlijke gestoofde sperziebonen. We combineren gestoofde sperziebonen vaak met onze versie van honing soja kip.

Hoe waardeert u dit bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics