Frisse bietensalade met feta

()

Het is een warme benauwde dag. Op een warme dag, zoals deze is een bietensalade met feta en gekleurde bieten een uitstekende keuze! De zoete, aardse smaak van bieten – vooral als je een mix van rode, gele en chioggia-bieten gebruikt – brengt een fris en kleurrijk gerecht op tafel; Frisse bietensalade met feta.

Ingrediënten: 500 gr gekookte rode biet, 100 gr feta, 40 gr rucola, 2 el pijnboompitten, 1 el balsamico azijn, 2 tl honing, 30 ml olijfolie, 1 ui, 1 kneep citroensap (optioneel 1 friszure appel*)

Aan de slag met Frisse bietensalade met feta

Eerst maar eens de dressing in orde maken. Ik meng in een schaaltje de balsamico azijn met de honing, citroensap en olijfolie. De pijnboompitten op een laag vuur roosteren in de koekenpan.
De ui pellen en fijn snipperen. De rode biet (en appel*) in blokjes snijden en in een ruime schaal deponeren. De dressing over de bietjes gieten en goed mengen. Dan de feta in grove stukjes over het bietenmengsel kruimelen.

Als de pijnboompitten lichtbruin geroosterd zijn gaan deze in een schaaltje voor op tafel. Ieder kan dan naar smaak en behoefte de pijnboompitten op het bord toevoegen. Bij het serveren eerst wat rucola op het bord leggen en dan de frisse bietensalade met feta er op leggen.

Om een feestelijke bietensalade te maken kan je gekleurde (chioggia) bieten combineren met rode biet. De rauwe bieten moeten dan nog wel gekookt worden.

Hoe waardeert u dit bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics