Lamskoteletten met bundelzwam

()

Het idee was om vandaag groene asperges in botersaus in de slowcooker te maken. Gecombineerd met lamskoteletten uit de oven. Al een paar keer kwamen we bundelzwam tegen bij de lokale groenteboer. Een keer met biefstuk gebakken in de koekenpan. Dat was een succes, lekkere aardse smaak. We zijn van plan veranderd. Vandaag wordt het lamskoteletten met bundelzwam.

De lamskoteletten hebben we nog in de vriezer. Voldoende voor twee personen. De rest van de ingrediënten konden mee in de wekelijkse boodschappen zodat alles zo vers mogelijk is. In ons enthousiasme kochten we geen bundelzwammen, maar beukenzwammen. De bruine soort. Dit keer een recept voor twee personen.

Ingrediënten: 8 lamskoteletten, 150 gr beukenzwammen, 1 bosje lente-ui, 1 ui, 1 bolletje soloknoflook, 1 el ghee, 1 citroen, wat verse oregano*, wat verse tijm*, een snufje zout en peper.

Aan de slag met lamskoteletten met bundelzwam

Eerst maar eens het snijwerk. De ui pellen en in ringen snijden. De knoflook fijn snipperen en de beukenzwam ontdoen van het onderste deel. De paddestoelen van elkaar losmaken. De citroen in plakjes snijden. De lente-ui in dunne ringetjes snijden.

De oven voorverwarmen op 180 graden. Een ruime ovenschaal invetten met ghee en de lamskoteletten verdelen over de ovenschaal. Dan toevoegen de uiringen en de knoflook, keurig verdeeld over de koteletten. De losse beukenzwammetjes er tussen verdelen en het geheel besprenkelen met wat citroensap. Tenslotte de schijfjes citroen verdelen over de inhoud van de ovenschaal. Als laatste naar smaak zout en peper toevoegen.

De ovenschaal gaat nu voor 10 minuten de oven in. Na 10 minuten moeten de koteletten gedraaid worden. Nu worden ook de lente-uiringetjes toegevoegd. Voor nog eens 10 minuten gaat de ovenschaal weer de oven in. Dan zijn de lamskoteletten met bundelzwam gereed voor opdienen. Alleen is het geen bundelzwam maar beukenzwam. Iets anders maar net zo lekker

Hoe waardeert u dit bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics