Wie kent ze niet als bijgerecht, dessert of soms zelfs als maaltijd? Honderden manieren om stoofperen te maken. Vooral populair is het toevoegen van rode wijn, rode bessensap of andere toevoegingen. Om de échte smaak van de peren te proeven houd ik dit recept erg makkelijk en basic met als hoofdingrediënt: stoofperen. Want waarom allerlei dingen toevoegen, als het om de smaak van stoofperen gaat?
Neem de aantallen niet al te serieus, koken is geen exacte wetenschap.
Ingrediënten: tussen de 1 en 2 kilo Gieser Wildeman
2 kaneelstokjes, 1 tot 2 eetlepels honing.
Het zal u niet verbazen als de peren eerst geschild moeten worden. Ik laat de peren heel. Nu kunnen de peren in de slowcooker samen met water. De peren moeten nét onder water staan. De overige ingrediënten toevoegen. Let op, bij één kilo peren de lage aantallen en bij twee kilo peren de hoge aantallen uit de ingrediëntenlijst gebruiken.
De pan mag aan -natuurlijk op ‘Laag’ en het geduld wordt op de proef gesteld. In de basis zal een uurtje of zes voldoende zijn. Een uurtje meer kan geen kwaad. Gebruikt u de maximale aantallen ingrediënten, kunnen we rustig naar de acht uren op ‘laag’ gaan. Ondertussen kunnen we die dingen doen die we belangrijk vinden.
Zijn de stoofperen eenmaal klaar kunnen we ze dienen als dessert –al dan niet met ijs- of bijgerecht. Zowel warm als koud. Onze jongste vindt stoofperen zo lekker dat hij zijn maaltijd er mee doet.
We eten regelmatig erwtensoep. De echte na acht uur in de slowcooker te hebben gezeten.… Lees meer
In 1996 kwam het voor het eerst in de winkel, Aardappel Anders. Een saus in… Lees meer
Soms zijn er van die dagen dat je je afvraagt waarom je sommige producten in… Lees meer
Het komt er weer aan, Pasen. De super staat al ruim een maand vol met… Lees meer
Fazantenweg, Amsterdam Noord. Het voelde aan als een laan; een brede weg met veel bomen… Lees meer
Het was in die jaren dat het geen algemeen gebruik was dat gezinnen ieder jaar… Lees meer