Twee keer per jaar gaat VL met het vriendinnenclubje Wilde Wieven een midweek in de bossen. Een bungalow, een goed restaurant, een mooi dorp en bossen. En uiteraard heel fijn gezelschap. Tijdens één van de uitstapjes raakte het clubje verzeild in een restaurant. Dat restaurant is meteen de thuishaven geworden. Goede kwaliteit, prettige bediening en verrassende gerechten. Wel tijdig reserveren. Anders zit je met de gebakken peren.
Ook nu weer zal er gegeten worden in het Tramlokaal. Vooraf het uitstapje wordt er gereserveerd en de menukaart bekeken. Het oog van VL viel op de gebakken peren, balsamico gebakken peren.
Dan wordt het tijd om recepten te zoeken en kijken wat het best bevalt en aansluit op de eetwensen. Kijken, combineren, uitproberen dat het een lieve lust is. Dan…kom ik een recept tegen waarvan je kan zeggen ‘niets meer aan doen’. Zo’n recept kan je dan zonder meer overnemen. Beschouw het als compliment aan de bedenker van het recept. Dit keer is het recept van Oil & Vinegar
Ingrediënten
Balsamico Brons IGP, Amarettini koekjes, Castillo de Canena Extra vierge olijfolie, 4 peren met steeltje, geschild, 4 zakjes vanillesuiker, 100 gr slagroom, 200 gr roomkaas, steranijs, 1 vanillestokje, 200 ml water
De vorige keer had ik een vergeten groentesoep gemaakt met twee vergeten groenten: aardperen en… Lees meer
Voordat ik de Hollandse runderstoofpot beschrijf, wat ‘iedereen weet toch’-tips. Omdat het wel eens vergeten… Lees meer
Het was de bedoeling om soep te maken met vergeten groenten. Dan denk ik in… Lees meer
Van oudsher hebben mijn ouders, het Voedingscentrum, artsen en voedingsdeskundigen mij gewaarschuwd voor rauwe melk.… Lees meer
Het is een voortdurende discussie in ons gezin. Is het bietentaart of bietenquiche? Het begrip… Lees meer
Er zijn van die momenten waarop de keuze valt op ‘vlug en makkelijk’. Dat kan… Lees meer
Deze site gebruikt cookies.
Read More