Verhaaltje volgt nog pompoensoep
Ingrediënten: 600 gr pompoen, 200 gr winterwortel, 1 ui, 1 bolletje soloknoflook, 1 rode peper, 200 gr tomaat, 1 cm gember, 1 tl bouillonpoeder, een scheut rijstolie, 1,5 liter water
Dit keer neem ik voorgesneden pompoen. Uiteraard biologische. Dat scheelt weer schillen en snijden. De peper overlangs doorsnijden en de zaadlijsten verwijderen. Dit kan zo in de slowcooker. De wortelen schrappen, de zoete aardappel en gember schillen, ui en knoflook pellen. Alles in stukken snijden, mag een beetje grof.
Verhit de rijstolie in een grote pan. Eenmaal op temperatuur bak achtereenvolgens de ui en knoflook kort. Voeg de pompoen en zoete aardappel toe. Daarna de wortel en gember m als laatste de tomaat toe te voegen. Tussen elke stap ik drie minuten.
Zijn de ingrediënten zo gebakken dan kunnen ze de slowcooker in. De bouillonpoeder er overeen gestrooid en het water toegevoegd. De slowcooker kan op ‘Laag’ voor een uurtje of zes tot acht.
Over het algemeen laat ik soep zo’n acht uur pruttelen. Daarna kan de soep gepureerd worden. Maar eerst de stukjes peper uit de soep halen. Ik laat de staafmixer zijn best doen tot dat de soep redelijk glad is. Na het opdienen kan de liefhebber wat room in de soep doen.
We eten regelmatig erwtensoep. De echte na acht uur in de slowcooker te hebben gezeten.… Lees meer
In 1996 kwam het voor het eerst in de winkel, Aardappel Anders. Een saus in… Lees meer
Soms zijn er van die dagen dat je je afvraagt waarom je sommige producten in… Lees meer
Het komt er weer aan, Pasen. De super staat al ruim een maand vol met… Lees meer
Fazantenweg, Amsterdam Noord. Het voelde aan als een laan; een brede weg met veel bomen… Lees meer
Het was in die jaren dat het geen algemeen gebruik was dat gezinnen ieder jaar… Lees meer