Categorieën: meer.....

Sperziebonen/pastinaken/aardappel stamppot

4.3
(4)

Deze dag maak ik het me makkelijk. Was ik eerder bezig om stamppot in twee pannen te bereiden, is het nu tijd om één pan te gebruiken voor deze Sperziebonen/pastinaken/aardappel stamppot

Het verhaaltje wordt later uitgebreider…….

Ingrediënten
500 gr pastinaken, in stukken; 250 gr bloemige aardappelen; 350 g gebroken sperziebonen; 2 uien; 50 g boter; 150 gr spekreepjes; zout; witte peper.

De gebroken sperziebonen, de pastinaken, aardappelen en de uien gaan allemaal in de pan. De pan is gevuld met koud water zo dat de ingrediënten nét onder staan. Breng het geheel rustig aan de kook tot alles gaar is. Zo ongeveer vijftien tot twintig minuten. Ondertussen kunnen de spekreepjes krokant gebakken worden.

Met een beetje geluk is bijna alle water verdampt. Is dat niet het geval dan is het afgieten geblazen. De ingrediënten mogen wat vochtig blijven. Dan komt de aardappelstamper in actie. De ingrediënten worden grof door elkaar gestampt onder toevoeging van de boter. Is het een mooie massa geworden, niet te fijn, niet te grof, dan kunnen de uitgebakken spekreepjes er door heen gemengd worden

Wij serveren de spekreepjes los bij de stamppot omdat één van de gezinsleden rilt van spek. Als vlees gewenst is bij dit gerecht dat is kalfstong, lever, runderwang, niertjes een goede keuze. Een gehaktbal is natuurlijk ook prima.

Hoe waardeert u dit bericht?

Ton van den Berg

Delen
Gepubliceerd door
Ton van den Berg
Tags: Stamppot

Recente berichten

Erwtensoep, naast lekker ook gezond

We eten regelmatig erwtensoep. De echte na acht uur in de slowcooker te hebben gezeten.… Lees meer

1 week geleden

Aardappel-ovenschotel

In 1996 kwam het voor het eerst in de winkel, Aardappel Anders. Een saus in… Lees meer

4 weken geleden

Vers gebakken Turks Brood

Soms zijn er van die dagen dat je je afvraagt waarom je sommige producten in… Lees meer

1 maand geleden

Scones en breekbrood

Het komt er weer aan, Pasen. De super staat al ruim een maand vol met… Lees meer

1 maand geleden

Witlofrolletjes uit de oven

Fazantenweg, Amsterdam Noord. Het voelde aan als een laan; een brede weg met veel bomen… Lees meer

1 maand geleden

Met vakantie

Het was in die jaren dat het geen algemeen gebruik was dat gezinnen ieder jaar… Lees meer

1 maand geleden