Na een zeer regenachtige week is het op Eerste Kerstdag lauwwarm, zo’n 12 graden maar droog. Geen Witte Kerst 2023 dus. Het is een doe-hetzelf-diner-dag. ‘S morgens vroeg de slowcooker gevuld voor de Beef Ragu Pappardelle. In de middag de Gieser Wildeman peren geschild en voor drie uur in de pan. Daarna hebben VL en zoon de Appel Cobbler in elkaar gezet.
Onze stoofperen, Gieser Wildeman, komen van deze teler in Hem
De appel cobbler kan warm, lauwwarm of koud gegeten worden. Met een toefje slagroom en een bolletje vanille-ijs.
Ingrediënten: Voor de vulling:
6 middelgrote appels; 25 g bruine basterdsuiker; 25 g kristalsuiker; 2 tl kaneel; 2 tl vanille-extract; snufje nootmuskaat; 2 el tapiocameel;
2 el citroensap.
Voor het deeg:
125 g kristalbloem; 100 g suiker; 10 g bakpoeder; 85 g boter; 180 g merk; 1 tl vanille-extract
Schil de appels en ontdoe deze van het klokhuis met een appelboor. Snijdt de appels in dunne schijven. Besprenkel de gesneden appel met wat citroensap tegen het bruin worden.
Meng de appelschijfjes met de bruine basterdsuiker, kristalsuiker, kaneel, vanille-extract, snufje nootmuskaat en de tapiocameel.
Het deeg:
Smelt de boter. Mix alle ingrediënten voor het deeg zo kort mogelijk tot een glad mengsel. Doe het appelmengsel in de overschaal en stort het deeg er overheen. Bak het geheel in ongeveer 45 minuten op 180 graden midden in de oven. Als de vulling op enkele plaatsen door het deeg heen borrelt is de cobbler klaar.
Een bekentenis. Ik ben niet zo gek op smoothies. Ze zijn vaak wat snotterig, groen… Lees meer
Twee keer per jaar gaat VL met het vriendinnenclubje Wilde Wieven een midweek in de… Lees meer
In zekere zin geldt dit gezegde ook voor ons. Als de kat van huis is,… Lees meer
ZL is druk met smoothies en nog meer smoothies. Hij wil al langere tijd smoothies… Lees meer
Op vakantie in het Oosten van het land moesten we lokaal vlees ontdekken. Niet ver… Lees meer
De slowjuicer in huis, uitpakt en de eerste sappen geperst. Het sap drink je op,… Lees meer
Deze site gebruikt cookies.
Read More