Al een week of drie is VL nogal geheimzinnig aan het zoeken op internet. Tot ’s avonds laat veel opzoekwerk én schrijfwerk. Waar ik achter ben gekomen is dat het receptensites waren waarop VL zocht, Maar wat?? Afgelopen week werden op het boodschappenlijstje dingen genoteerd die we anders nooit kopen. Het zal er wel met het zoekwerk te maken hebben. Ik wacht geduldig af, een broedende kip moet je (ook) niet storen.
Vandaag ben ik er achter gekomen. De keuken werd ontruimd, het aanrecht goed geschrobd, ingrediënten uitgestald; eieren, verse slagroom, mascarpone, kokosbloesemsuiker, chocola (veel chocola) en nog wat dingentjes. Als dat geen chocoladetaart gaat worden!
VL heeft al die weken nogal wat chocoladetaart-recepten doorgenomen, uitgeplozen en bestudeerd. Het eindresultaat is het goede van zo’n veertig andere recepten gecombineerd en samengesmolten tot het ultieme chocoladetaart-recept.
Het recept heeft echter niets, maar dan ook niets met slowcooken te maken 😉
Aan de slag (VL dan, heb ik mooi tijd voor een live-verslag)
Ingrediënten:
Ganache: 250 ml slagroom; 250 gr pure chocolade (minstens 75%)
Voor de taart: 60 gr roomboter; 80 gr chocola (minstens 70%); 60 gr kokosbloemsuiker; 80 gr amandelmeel; 1 tl vanille-extract; 2 eieren (eiwit en eigeel gescheiden) 250 frambozen; chocolade-versiersels. (let wel; er worden twee lagen gemaakt, dus de ingrediënten ‘voor de taart’ is per taartdeel. In totaal twee taartdelen bakken.
Vulling: 250 gr slagroom; 250 gr mascarpone; 40 gr suiker
Wordt vervolgd!