Gnocchi met gehakt-tomatensaus uit de oven

()

Gnocchi met gehakt-tomatensaus uit de oven is erg favoriet in ons gezin. Zo favoriet dat we een dubbele portie maken. Zo hebben we voor twee dagen voldoende voor ons vieren. De tweede dag nogmaals warm gemaakt in de oven is nóg lekkerder dan de eerste dag. En mooi makkelijk, alleen maar warm maken.

Ingrediënten: 1 kilo rundergehakt, 1600 gram verse gnocchi (vier zakjes van 400 gram), 2 paprika’s, 2 uien, 3 bolletjes soloknoflook, 2 pakjes tomatenblokjes, 300 gram spinazie, 1 grote bol mozzarella, 1 tl tijm, 1 tl oregano, 1 el groene pesto, 1,5 pakje gesnipperde kaas, 1 el ghee, 1 handje verse basilicum.

Aan de slag met gnocchi met gehakt-tomatensaus uit de oven

Een live verslag. De rollen zijn duidelijk en verdeeld, ik doe het snijwerk. VL doet het koken vandaag. De ui en knoflook worden gepeld en gesnipperd. De paprika, na gewassen te zijn, in kleine blokjes gesneden. Een handje vol basilicum, zo’n 20 tot 30 blaadjes geknipt. De gedroogde kruiden oregano en tijm klaargezet.

Nu komt VL in actie. Zij doet de ghee in de hapjespan en laat het op temperatuur komen. Ter controle een klein stukje ui in de pan. Begint deze te spetteren dan is de ghee op de juiste temperatuur. De ui en knoflook worden gebakken voor een minuut of vijf. Dan volgen de paprikablokjes om ook een minuut of vijf meegebakken te worden.

Het gehakt wordt toegevoegd en rul gebakken samen met de pesto en wat zout. In ongeveer tien minuten is het gehakt bruin en gaar. Nu worden de tomatenblokjes en de kruiden toegevoegd aan het gehaktmengsel. Ook de gnocchi gaat in de pan. Zodra de gnocchi zacht is gaat handje voor handje de spinazie er bij. Telkens als een handje spinazie geslonken is een nieuw handje er bij.

De oven wordt voorverwarmt op 190 graden. Als alle spinazie door het gehaktmengsel is geroerd, nog even de in stukjes geknipte basilicumblaadjes toevoegen. De overschaal rustig invetten terwijl de oven op temperatuur komt. VL schept de inhoud van de pan in de ovenschaal en verdeeld het geheel. De kaassnippers er over heen gestrooid, dan kan de ovenschaal in de oven voor een minuut of 15. Is het gerecht goudbruin dan kan er geserveerd worden.

Hoe waardeert u dit bericht?

Klik op een ster om dit bericht te beoordelen!

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics