De Soepfiets…

Sinds een paar weken krijgen we soep via de Soepfiets. En nee, dat is géén gaarkeukenmeuk, géén voedselbankinitiatief of bedeling. Het is prima restaurantkwaliteit soep. En elke week een verrassing uit welke twee soepen gekozen kan worden.

Via de buurtapp kregen we te horen dat de Soepfiets een halte had gekregen op drie minuten lopen van ons huis. Dus…wij voor het gezin soep bestellen. Je kunt nooit weten, nietwaar? Sinds die tijd hebben we zondag soepdag. Een goede raad, begin nooit aan de Soepfiets! Het is verslavend.

Hoe zit het? Een restaurant een dorp verder heeft de Soepfiets bedacht. Een bezorgdienst van soep, producten van een lokale slager en van een lokale bakker. Op bestelling en af te halen op een min of meer vaste tijd (afhankelijk van wind tegen of wind mee) en -bij ons- onder de kastanjeboom. De prijs is redelijk, de kwaliteit subliem en de porties ruim.

Dit restaurant heeft in de naam Jong en Wijs. Twee stromingen waarlangs zij gerechten bereiden; Jong staat voor ‘… nieuwe generaties, nieuwsgierigheid, onbevangenheid en de toekomst. Het onderzoekt waar we heen gaan en willen…’ En ‘…De JONG kant van onze kaart presenteert verrassende, frisse, pure, plantaardige gerechten en nieuwe experimenten van jonge makers…’

De website vervolgt; ‘…Wijs staat voor ambachten, geschiedenis en traditie. Het herinnert ons aan waar we vandaan komen en van wie we afstammen…’ en ‘…Met de WIJS kant van onze kaart blazen we tradities nieuw leven in: we laten ons inspireren door eeuwenoude recepten, gebruiken traditionele streekingrediënten en/of vieren ambachtelijke bereidingen…’.

Na de goede ervaringen met de Soepfiets, gaan we binnenkort naar het restaurant. Nu maar hopen op mooi weer, want uit eten in de tuin lijkt ons geweldig.

PS niet gesponsord bericht.



Print Friendly, PDF & Email