In de serie ‘Stoofvlees’ steeds anders’ dit keer Beef Ragu Pappardelle. Dit is een Italiaanse pastasoort, bestaande uit lange brede linten pasta van ongeveer 1 centimeter breed. Pappardelle is vers het lekkerst.
Ingrediënten: 1 kilo hacheevlees, scheutje rijstolie, 1 grote ui, 2 stengels bleekselderij, 1 winterwortel, 70 g tomatenpuree, 2 bollen soloknoflook, 250 ml robuuste rode wijn, 800 g tomatenblokjes, 1 tl bouillonpoeder, 100 ml water, 1 tl tijm, 3 laurierblaadejes, zout en peper naar smaak.
De ui en knoflook pellen en snipperen. De wortel en bleekselderij in dunne plakjes snijden. Verwarm een scheut olie in een grote (soep)pan met dikke bodem. Als de olie heet genoeg is, bak de blokjes vlees bruin. De blokjes vlees kunnen in de slowcooker.
Doe nog een scheutje olie in de pan en roerbak de ui, knoflook, wortel, selderij en tomatenpuree voor een minuut of 5. Doe dit mengsel ook in de slowcooker.
Voeg de tijm, wijn, tomatenblokjes en water toe en meng het geheel goed door elkaar. Leg tot slot de laurierblaadjes op de inhoud. De slowcooker op ‘Laag’ voor 8 uur. Als de 8 uren bijna voorbij zijn, bereid de pappadelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Een bekentenis. Ik ben niet zo gek op smoothies. Ze zijn vaak wat snotterig, groen… Lees meer
Twee keer per jaar gaat VL met het vriendinnenclubje Wilde Wieven een midweek in de… Lees meer
In zekere zin geldt dit gezegde ook voor ons. Als de kat van huis is,… Lees meer
ZL is druk met smoothies en nog meer smoothies. Hij wil al langere tijd smoothies… Lees meer
Op vakantie in het Oosten van het land moesten we lokaal vlees ontdekken. Niet ver… Lees meer
De slowjuicer in huis, uitpakt en de eerste sappen geperst. Het sap drink je op,… Lees meer
Deze site gebruikt cookies.
Read More